Utorak, 10 Prosinac 2013 15:42

Igrali bolje i od vlastitog plana

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NK LIPIK UGODNO IZNENAĐENJE 3. HNL -

LIPIK – Trećeligaš iz Lipika ugodno je iznenađenjeTreće HNL Istok, jer su jesenski do prvenstva završili na 4. mjestu s 29 bodova kao i trećeplasirana Slavonija iz Požege. Ovaj plasman je drugi najbolji plasman od kada se natječu u ovom rangu i u klubu ne kriju zadovoljstvo postignutim. Ako se prisjetimo samo par godina ranije Lipik se grčevito borio kako bi očuvao svoj status trećeligaš, a prošle natjecateljske sezone je bio vrlo blizu napuštanja lige. Kako bi izbjegli igranje u grču cijelo prvenstvo, uprava kluba je odlučila stvoriti momčadi koja se od prvog kola neće boriti za ostanak, nego koja će mirno moći igrati prvenstvo bez da im nad glavom visi strah od ispadanje iz lige. U ljetnom prijelaznom roku napravljeno je nekoliko dobrih poteza i momčad je igrački pojačana, a za trenera je izabran Željko Rebrović. U pripremnom periodu rezultati su bili dosta „čudni“ pogotovo dva tjedna prije početka prvenstva na turniru u Pleternici i činilo se da će biti dosta problema u ligi. Nekako je prevladalo mišljenje da je sredina tablice realan plan i to je stavljeno kao cilj u ovoj godini. No od prvog kola momčad je počela sasvim drugačije funkcionirati i trener Rebrović je pronašao mjesto svakom igraču, složio kockice i rezultat nije izostao.
Već u prvom kolu Mladost iz Antina je doživjela poraz u Lipiku s 4:1, da bi na gostovanju u Višnjevcu Lipik osvojio tri boda pobjedom od 1:0, treća pobjeda u Lipiku od 4:1 protiv Vukovara 1991. Devet bodova iz tri kola je bio odličan skor, no u Belišću je Lipik izgubio 3:1, ali već slijedeće subote u Lipiku savladana je ekipa Našk-a s 3:1. Nakon pet kola Lipik je vodio na tablici i najavio svoj plasman u gornji dom lige. Slijedilo je gostovanje u Pleternici protiv Slavije, koja nije imala poraza i domaćin je bio bolji te je Lipik poražen s 2:0. Raspored je odredio da slijedeća dva kola Lipik igra na svom terenu i najprije je pobijeđena Marsonia s 1:0, pa Bedem s 2:1. Slijedi gostovanje u Bijelom Brdu i poraz od Bsk-a 2:1. Prvi derbi je Lipik izgubio uz dosta nesprenih i nesretnih okolnosti, a već slijedeći u Lipiku protiv Oriolika rješava u svoju korist pobjedom od 1:0. Posljednju trećinu prvensva Lipik je rezultatski odigrao dosta kvaliteno, jer je u 11. kolu na gostovanju u Slavonskom Brodu protiv Livada Željezničara imao u džepu tri boda no morao se zadovoljiti s 3:3, da bi kod kuće savladao Graničar s 2:0 i bodovi se slažu, a Lipik drži vrh tablice i uz još malo sreće mogao je imati koji bod više.
Nakon Graničara slijedi poraz u Đakovu od 3:1 pa prvi neriješeni rezultat na domaćem terenu protiv Slavonije iz Požege 1:1. Dobru jesensku sezonu zaključio je Lipik pobjedom u Otoku rezultatom 3:2 i tako bodovno ostao među prva tri kluba lige s vrlo dobrim referencama da se u proljetnom dijelu prvenstva još bolje plasira. Lipičani mogu biti zadovoljni postignutim rezultatom, jer je on ipak više od očekivanog, barem prema procjeni pred početak prvenstva. Sigurno je da ova momčad ima još dosta rezerve u svojim „nogama“ i da će biti vrlo „neugodan“ protivnik svim klubovima u ligi.