Utorak, 10 Prosinac 2013 16:02

Osvojili turnir „Sveti Nikola“ u Brodu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

LIMAČI NOGOMETNOG KLUBA POŽEGA -

 
SLAVONSKI BROD – Proteklog vikenda kao dvodnevna manifestacija održan je u Slavonskom Brodu 1. Memorijalni turnir „Sveti Nikola“ u organizaciji Škole nogometa Marsonia. Turnir je održan u sportskoj dvorani „Brod“ u dvije uzrasne kategorije limača. U kategoriji U8 natjecali su se mlađi limači rođeni 2005. i mlađi a u kategoriji U10 stariji limači rođeni 2003. i mlađi. U obje kategorije prva mjesta osvojili su limači Nogometnog kluba Požega. 

U kategoriji U8 natjecalo se sedam ekipa. NK Požega je do finala ostvarila dvije pobjede i jedan poraz a u finalu je sa 6:1 bila bolja od Škole nogometa Batrina. Za Požegu su igrali Matej Perić, Benedikt Romić, Toni Barišić, Borna Knezović, Ivan Lončarević, Luka Obućina, Luka Čolić, Matej Mihelec i Borna Soukup. U četiri utakmice Požega je ukupno postigla 13 pogodaka. Po šest pogodaka postigli su Knezović i Romić a jedan pogodak zabio je Barišić.
U kategoriji U10 natjecalo se 16 ekipa. Do finala limači NK Požega ostvarili su šest pobjeda i jedan poraz u skupini od Marsonie. U finalu su se igrači Požege revanširali Marsoniji i ostvarili pobjedu rezultatom 5:2. Za Požegu su igrali Tin Ujević, Marko Milobara, Stjepan Matanić, Bruno Raguž, Martin Šubara, Mateo Ivanešić, Roko Anić, Borna Knezović, Emil Đaković. Požega je postigla ukupno 15 pogodaka u osam utakmica. Po četiri pogotka postigli su Ivanešić i Matanić, tri je dodao Đaković, Raguž dva a po jednom su se u listu strijelaca upisali Šubara i Milobara. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Stjepan Matanić iz redova NK Požega.
Obje ekipe Požege vodio je trener Mario Raguž. Limači NK Požega trenutno se natječu i u Zimskoj ligi u Slobodnici gdje brane prvo mjesto iz prošle sezone.
(Jurica Bešlić)