Srijeda, 18 Lipanj 2014 15:34

Vozili u Samoboru, Đakovu i Mađarskoj

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

BICIKLISTI LUKSA SUDJELOVALI NA TRI UTRKE -

Protekli vikend biciklisti požeškog Biciklističkog kluba Luks Racing Team nastupili su na tri utrke.

Na međunarodnoj utrci u Samoboru u nedjelju, koja se bodovala za svjetske bodove i koja je bila u rangu C1, nastupila su tri biciklista. U kategoriji Početnika do 14 godina nastupio je Mirko Budimlić i u međunarodnoj konkurenciji biciklista iz Hrvatske i Italije osvojio je peto mjesto. U kategoriji kadeta nastupio je Zvonko Pedić i u jakoj međunarodnoj konkurenciji zauzima ukupno jedanaesto mjesto, a u konkurenciji hrvatski biciklista vrlo dobro četvrto mjesto. U konkurenciji Master B, stariji veterani, nastupio je Krešimir Pavičić i nakon nekoliko sitnih nezgoda na stazi završava utrku na trinaestom mjestu.

- Utrka u Samoboru je bila ranga C1 svjetskog kalendara i naši biciklisti su se u jakoj konkurenciji pokazali u dobrom svijetlu, sa napretkom s obzirom na prošle utrke i pokazali su da je forma u usponu. Forma naših biciklista za ovu sezonu je i tempirana za utrku koja se vozi u Požegi, na stazi Turnić 06. srpnja, koja je domaća utrka i u kojoj je prilika uzeti bodove i koja je kako našim požeškim biciklistima, tako i ostalim biciklistima generalna proba za nacionalna prvenstvo koje se održava dva tjedna poslije požeške utrke. Nadamo se da će treninzi koje su biciklisti odrađivali sad do sredine sezone pokazati dobru pripremljenost i uspjeh kako i na idućoj utrci u Budimpešti u Mađarskoj, na kojoj Luks Racing Team nastupa, tako i na požeškoj utrci i nacionalnom prvenstvu – kaže predsjednik kluba Igor Marač.

Prva triatlon utka u Đakovu

U subotu je Josip Jurić po prvi puta pokušao odvesti triatlon utrku koja se po prvi puta održala u Đakovu. U konkurenciji triatlonaca rekreativaca Josip je otplivao 400 metara u srednjem vremenu, izlaskom iz vode Josip dolazi na svoj teren i u vožnji biciklom smanjuje prednost vodećeg i na trčanju prelazi u vodstvo i zadržava ga do kraja utrke. Tako je Josip pobjednik prvog amaterskog triatlona u Đakovu i okitio se medaljom pobjednika prvog triatlona u Slavoniji.

Triatlon utrka u Mađarskoj

Za vikend je još jedan član Luksa vozio triatlonsku utrku i to u Mađarskoj, na utrci je nastupio Josip Mlakar. On je na triatlonskoj utrci koja se sastojala od 1,9 km plivanja, 180 km vožnje bicikla i 10 km trčanja zauzeo u konkurenciji 48 biciklista 20. mjesto.

Samo za prezentaciju težine utrke valja naglasiti da je Josip utrku završio za ukupno 8 sati, 20 minuta i 29 sekundi.