Četvrtak, 09 Lipanj 2016 09:13

Školski zborovi srebrni na natjecanju pjevačkih zborova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAGRAĐENI UČENICI KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE NA PRIJEMU U GRADU POŽEGA -

POŽEGA – Na kraju školske godine u gradskoj kući na prijemu su bili svi učenici osnovnih škola koji su postigli uspjehe na državnoj razini, a požeški gradonačelnik Vedran Neferović primio je i učenike Katoličke osnovne škole u IMG 0899Požegi. Oni su u svibnju sudjelovali na 59. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, dvodnevnom državnom natjecanju pjevačkih zborova koje je okupilo 1.400 učenika iz cijele Hrvatske. Školu je predstavljalo 55 učenika i to u dvije kategorije, zbor nižih razreda i zbor viših razreda, uz vodstvo profesorice glazbe Ljube Šolić.

Zbor nižih razreda, mali zbor, predstavio se skladbama Tić-Kosić, Lepi Juro i Jagoda, a od stručnog povjerenstva ocijenjeni su sa 87,00 bodova i Srebrnom plaketom. Zbor viših razreda, veliki zbor, predstavio se skladbama Zimsko jutro, Gospoja si milostiva i Pjevajmo novu Gospodu pjesmu koje je povjerenstvo ocijenilo s 86,40 bodova i nagradilo Srebrnom plaketom.

IMG 0900Na svim postignutim rezultatima čestitao im je gradonačelnik Vedran Neferović te ih tom prilikom nagradio s slatkom čokoladom Zvečevo i knjigom Leptiri požeškog kraja. - Drago mi je što vas mogu danas primiti ovdje u Gradskoj kući. Velik je uspjeh za Požegu što ima mali i veliki zbor koji ostvaruje takve uspjehe i od srca vam na tome čestitam. Vjerujem da ćete se i dalje nastaviti truditi i vježbati kako biste bile još bolji, a vaši rezultati još uspješniji. Volim reći kako je svaki odlazak na natjecanje rezultat vježbe i rada i samim time uspjeh i za vas same, za vašu školu, ali i za našu Požegu – rekao je gradonačelnik Neferović.

Osim vrsnih pjevača učenici Luka Štimac i Lovro Potrebica sudjelovali su državnom natjecanju iz Tehničke kulture.

Tekst/foto: Vladimir Protić