Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 14:11

Kempfovci domaćini prve mobilnosti Erasmus+ projekta: Using mobile phones as a tool to improve STEM skills

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Učenici i učitelji OŠ Julija Kempfa od 15. do 19. listopada 2023. godine bili su domaćini prve mobilnosti Erasmus+ projekta Using mobile phones as a tool to improve STEM skills. U goste su im došli učenici i učitelji iz Španjolske, Njemačke i Italije. Osnovna tema projekta uporaba je mobilnih aplikacija u nastavi fizike, kemije, biologije, matematike, tehničke kulture i informatike te upoznavanje drugih kultura.

Prvog dana mobilnosti održana je svečana priredba dobrodošlice koju su izveli mali folkloraši pokazujući našu tradiciju i običaje, a gosti su prisustvovali i na nastavi u nekoliko razreda. Tijekom narednih dana održane su broje radionice na engleskom jeziku za učenike (''The use of mobile phones in chemistry classes and biology classes“, “Employers and social networks”, ''Merge Cube and other mobile apps in classroom“) i učitelje (''Creating websites in wix'', “Employers and social networks”, „Movie Maker“„Merge Cube for teachers“). Učenici su jedni drugim predstavili obrazovni sustav pojedine države, s naglaskom na STEM područje, a izabran je i zajednički logo projekta.

Goste su poveli u razgledavanje znamenitosti Grada Požege, a posebno ih se dojmila Gradska knjižnica. Također, vlakom su putovali u Pleternicu gdje su posjetili Muzej bećarca i Interpretacijski centar Terra Panonica. Dio gostujućih učenika bio je smješten u obiteljima učenika što je doprinijelo usavršavanju engleskog jezika i sklapanju novih prijateljstava.

- Nadamo se da se naši gosti vraćaju kući puni dojmova, novih saznanja i s lijepim uspomenama. Veselimo se idućoj mobilnosti koja će se održati u ožujku u Španjolskoj – istaknula je ravnateljica škole Kornelija Sabljak.