Utorak, 16 Veljača 2016 21:13

Valentinovo proslavilo 85 „ zlatnih“ parova

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

TRADICIONALNA PROSLAVA VALENTINOVA ZA SVE BRAČNE PAROVE S 50 I VIŠE GODINA BRAKA -

POŽEGA – Grad Požega niz godina organizira povodom Valentinova proslavu za sve bračne parove s područja grada i prigradskih naselja koji su obilježili 50 i više godina braka. Ove godine u restoranu Sara u Babinom Viru okupilo se 85 „zlatnih“ parova na svečanom ručku, druženju uz zabavu i ples. „zlatni“ parovi su to svakako zaslužili, jer ljubav i zajedništvo koje traje 50 i više godina zaslužuje poštovanje i razlog više za slavlje.

Svi oni redom u razgovoru ističu da nema posebnog recepta za tako dugi bračni staž, nego uz ljubav koja je inicijator svega, pa i bračne zajednice, godinama opstaje samo uz uzajamno poštovanje, toleranciju, razumijevanje, slogu i zajednički život je moguć. No sve su to neke druge generacije, koje su živjele u vremenima kada su rastave braka bile rijetkost, a danas je to sasvim drugačije, veliki broj se rastane u prvim godinama braka, a neki duži bračni staž ne doživi svaka treća bračna zajednica. Uskoro će obilježavanje „zlatnog pira“ ili 50 godina bračne zajednice biti rijetkost, te stoga tu dragocjenost i obitelj moramo čuvati i poticati, pa i ovakvim primjerima gdje lokalna zajednica proslavlja zajedno s „zlatnim“ parovima i ističe ti njihovu vrijednost.

Posebne čestitke svim bračnim parovima i želje za dobrim zdravljem i dugim bračnim životom uputio im je požeški gradonačelnik Vedran Neferović. - Zahvaljujem vam na upornosti, mukotrpnom radu i stvaranju svega dobrog što ste ostavili u našem gradu. Vjerujem da će vaš primjer biti dobar pokazatelj i nama mlađima kako se s puno ljubavi i zajedništva može opstati, kako se mogu stvoriti nove vrijednosti u životu. S vjerom da će ovaj grad biti ugodan za život i vama, ali i naraštajima vaših sinova i kćeri, vašim unucima, želim da se vidimo i iduće godine zdravi i veseli. Gradonačelnik je u društvu svojih zamjenika Maria Pilona i Darka Puljašića obišao sve stolove i čestitao osobno svim parovima Valentinovo i njihov bračni staž, a parove darivali i s bombonjerama.

Čestitke i dobre želje uputio im je i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha ispred Požeško-slavonske županije. Nakon svečanog ručka uz glazbu Tamburaškog sastava „Naša grana“ zaplesalo se na plesnom podiju, zaboravilo na godine koje su se nabrojile, prisjetilo mlađih dana i godina.