Nedjelja, 13 Ožujak 2016 12:34

Potrebno proširenje vatrogasnog spremišta za nova vozila

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

109. IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ - Proteklog vikenda DVD Jakšić je održao svoju 109. redovnu skupštinu. Na skupštini su bili nazočni brojni gosti iz drugih DVD-a te Ivica Kovačević načelnik općine Jakšić, Željko Petrović predsjednik VZŽ, predstavnik Požeško-slavonske županije Željko Obradović, Slavko Marinac, načelnik požeškog Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje te predsjednik Vatrogasne zajednice grada Požege Šima Miletić. Društvo ima 159 članova i 49 članova vatrogasne mladeži i djece, a opremljeno je sa svim potrebnim sredstvima za gašenje požara i spašavanja shodno procjenama opasnosti za općinu Jakšić. Općina Jakšić i načelnik Ivica Kovačević jako puno pomažu ovom društvu sa čak 100 tisuća kuna godišnje. Tajnik Ivan Baša u izvješću o radu Upravnog odbora ističe osposobljavanje za zvanja u vatrogastvu, humanitarnu aktivnost za socijalnu samoposlugu u Vukovaru, organizaciju općinskog i županijskog natjecanja, te nabavu dijela opreme, a najavio je dogradnju Vatrogasnog doma sa tornjem i spremištem za koju je pripremljen dio dokumentacije. Zapovjednik Kruno Kolar je dodao da su u prošloj godini 36 operativnih i 4 izvršna člana imala 37 intervencija od kojih su 27 tehničke naravi, te 10 požara, a dali su 123 radna sata. Imali su više radnih akcija i vježbi, a muška ekipa se plasirala na Državno vatrogasno natjecanje u Puli.

- Nastojimo pratiti vaš rad i davati potpore u granicama mogućnosti, slijedi nam zajednički rad na dogradnji objekata - poručio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević pohvalivši rad vatrogasaca koji se uključuju u sve događaje svoje sredine.

- Iz godine u godinu vidljivi su pomaci u radu ovog društva, koje kao središnje u općini Jakšić ima najviše zvanja sa specijalnostima što potvrđuje vaš rad na osposobljavanju i usavršavanju- istakao je u pozdravnoj riječi predsjednik VZ Požeško-slavonske županije Željko Petrović.

Skupštine su uvijek vrijeme i da se istaknu zaslužni pojedinci, pa je za 60 godina rada u vatrogastvu spomenicu primio Vladimir Brkić, a priznanja Vatrogasni veteran dobili su Josip Hudy, Vili Kir i Josip Murar. Nadalje spomenice za 30 godina u vatrogastvu uručene su Josipu Boboku, Zdenku Kovačiću, Josipu Muraru, Slavku Muraru i Krešimir Petkoviću, za 20 godina spomenicu je dobio Kazimir Hudy, a za 10 godina Matea Kifer i Josip Glavaš. Brončane vatrogasne plamenice dobili su Krunoslav Glavaš, Mario Kovačić i Domagoj Kir, te brončane medalje Željko Banaj i Krunoslav Pečur. Priznanja za poseban doprinos zaštiti i spašavanju ljudi i imovine su dobili Dražen Bijelić, Dario Cvek, Mario Mautner i Julija Panijan.

Tekst/foto: Vanja Protić