Srijeda, 07 Studeni 2012 13:23

Spomenika Stjepanu Radiću u Požegi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

HSS POKREĆE INICIJATIVU ZA POSTAVLJANJE - 

POŽEGA - Požeška organizacija HSS-a ponovno je uputila zahtjev gradu Požegi da primi na sastanak predstavnike HSS-a Požega vezano uz inicijativu za postavljanje spomenika Stjepanu Radiću u Požegi.

- Stjepan Radić jedna je od najvećih hrvatskih političkih ikona koji se cijeli život borio za prava seljaka i radnika te slobodu hrvatskog naroda. Zadužio je sadašnje hrvatske generacije da ga se s ponosom sjećaju i nesebično poštuju njegov lik i djelo. Mi, sadašnja generacija, možemo mu se odužiti podizanjem spomenika u našem gradu koji će ujedno biti i nezaboravna poruka generacijama koje dolaze o slobodi, čovječnosti i pravici koje je Stjepan Radić zagovarao. Smatramo da, uza sve hrvatske velikane, i Stjepan Radić ima zasluge za hrvatski narod i zaslužuje svoje mjesto u gradu Požegi. Zelene površine na kraju ulice Stjepana Radića uz kružni tok mogu biti mjesto na kojem bi bio spomenik ili bista, jer za to ne treba velika površina – stoji u zahtjevu HSS-a.

Predstavnici Gradske organizacije HSS-a Požega povodom godišnjice položili su vijence na spomenik Stjepanu Radiću u Slavonskom Brodu.