Četvrtak, 28 Veljača 2013 09:16

HNS pomogao stanovnicima azila „Sirius“

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

HRVATSKA NARODNA STRANKA - LIBERALNI DEMOKRATI   -

POŽEGA -  HNS grada Požega obradovao je volontere i napuštene stanovnike koji su svoj smještaj i dom našli u jedinom azilu u gradu, darivajući hranu za pse Udruzi za zaštitu životinja „Sirius“.

Članovi HNS-a grada Požega kroz ovaj mjesec odlučili su skupiti što više plastičnih boca, te od njihove prodaje kupiti i donirati hranu za pse azilu „Sirius“. Na ovu lijepu gestu ponukali su ih ne tako lijepi uvijeti, koji inače vladaju u svim azilima u Hrvatskoj, ne samo u Požegi. Mnogo je napuštenih pasa pa su sve češće azili pretrpani, životinje nagurane, a udomljavanja je sve manje, te na taj način i problema sve više.  Novca za liječenje i adekvatno postupanje je vrlo malo.  IMG 2090

Predsjednica Udruge za zaštitu životinja „Sirius“ gospođa Švajcer, ističe kako bi bili sretni da mogu zbrinuti sve napuštene pse, ali im azil maloga kapaciteta to ne dozvoljava. Isto tako, ističe problem slaboga udomljavanja pasa, zbog građana koji nemaju afinitet prema psima iz takvog okruženja. Također i njihov rad  ovisi o donacijama dobrih ljudi. Volontera, koji se brinu, i koji su spremni, kvalitetno se brinuti o tim životinjama, ne nedostaje. Ono što bi im uvelike olakšalo rad, a psima osiguralo siguran i kvalitetan život, je dobra volja naših građana.

Ovom simboličnom gestom, HNS grada Požega, želi skrenuti pozornost javnosti kako je malo potrebno za sreću čovjekovog vjernog prijatelja. Kako je tim napuštenim životinjama azil jedini dom, uz pomoć javnosti može se učiniti puno ljepšim i toplijim.

(v.p.)