Petak, 01 Ožujak 2013 07:53

Što mladi žele u Požegi

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

MLADI HDSSB INICIRALI ZAJEDNIČKU TRIBINU - 

POŽEGA – Na inicijativu Mladih HDSSB-a organizirana je panel rasprava – tribina na koju su pozvani svi predstavnici mladeži političkih stranaka HDZ, SDP, HSS, HNS, HSLS i domaćina HDSSB-a. Održana je rasprava na temu „Što mladi žele u Požegi“, a sa željom da se na jednom mjestu okupe mladi iz svih političkih stranaka te da se utvrde potrebe koje mladi imaju, koji problemi dominiraju među mladima, te dođe do saznanja što je mladima potrebno u gradu požegi, ali i o drugim temama koje imaju mladi u ovoj sredini.

Već u pozivu istaknuto je da tribina neće biti promocija niti jedne političke stranke, već promocija ideja i inicijativa, kreativnog razmišljanja mladih. Na tribini se čulo dosta prijedloga o unapređenju života mladih, no i dosta oprečnih ideja. Gotovo svi su se složili da treba više radnih mjesta za mlade jer će oni upravo tim uređenim prometnicama i kružnim tokovima otići iz grada, no kako doći do tih radnih mjesta, ostaje i dalje samo u pitanju. Da li graditi više sportskih objekata i igrališta, bila je tema koja je podijelila mišljenja, jer jedni su da igrališta mora imati svaki kvart, a drugi da se i ova koja imamo ne održavaju na primjeren način.tribina1

Da mladima treba poseban prostor i objekt u kojima bi se održavali sadržaji za mlade je ideja koja se javlja iz generaciju u generaciju, no danas u vrijeme krize potpuno neodrživa, jer nema novca za gradnju a kamoli za održavanje, a i o sadržajima u jednom takvom centru mladih ima različitih mišljenja.

Na tribinu se nisu odazvali predstavnici mladih SDP-a, HNS-a i HSS-a, a ostale političke stranke koje žive na ovoj političkoj sceni vjerojatno niti nemaju organizacije mladih.