Ponedjeljak, 08 Lipanj 2015 10:14

Dogradnju škole planiraju iz EU fondova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OŠ MLADOST IZ JAKŠIĆA PROSLAVILA DAN ŠKOLE -

JAKŠIĆ - Izložbom učeničkih radova, priredbom te svečanom sjednicom OŠ Mladost je obilježila Dan škole. Na svečano sjednici bili su nazočni svi nagrađeni učenici, učiteljice i učitelji, djelatnici škole te župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom, župnik župe Sv. Barbare Josip Pendžić, načelnik općine Jakšić Ivan Kovačević i njegov zamjenik Milan Barišić i drugi.

- Učenici su bili izvrsni i uspješno predstavljali našu školu u svakoj prilici, i na raznim natjecanjima. Rukometašice su osvojile prvo mjesto u županiji, a učenica Borna Svjetličić i Bernarda Vidović prva mjesta na županijskom natjecanju iz geografije. To je ono čime se ponosimo i hvalimo danas te im čestitam. Čestitam i učenicima 8. razreda na uspješnom završetku školovanja te im želim uspješan upis u srednju školu. Čestitam i zahvaljujem onim učenicima i učiteljima koji su uspješno predstavljali našu školu kroz Comenius projekt, "fotografija i kinematografija kao način provođenja slobodnog vremena" u zadnje dvije godine. Bili su u Turskoj, Švedskoj, Slovačkoj, Litvi, Poljskoj, Mađarskoj, a trenutno su tri učenika i tri učiteljice u Francuskoj - rekao je ravnatelj Boško Obradović

Broj učenika ove godine je malo smanjen, ali broj razrednih odjela su zadržali, a na jesen planiraju čak i povećanje. Tome je zasigurno razlog ulaganja u materijalne uvjete u matičnoj i područnim školama u čemu im financijski svesrdno pomaže županija. Ove godine su obnovili drugi dio stolarije u Cerovcu i postavili laminat, uredili sanitarni čvor i stolariju u PŠ Rajsavac. U PŠ Tekić su napravili rekonstrukciju sanitarnog čvora, promijenili unutarnju stolariju i vanjska vrata te postavili laminat. U PŠ Trapari su također postavili laminat, a u PŠ Treštanovci su napravili rekonstrukciju sanitarnog čvora, postavili novu vanjsku stolariju te okrečili učionicu. U matičnoj školi su promijenili vrata na svim učionicama te okrečili hodnike. Vrijednost navedenih radova je 280 tisuća kuna. Planovi za budućnost su im dograditi krilo škole da bi jednog dana održavali jednosmjensku nastavu. Aplicirati će se na natječaj fondova EU pri čemu će surađivati sa regionalnom razvijenom agencijom i LAG-om. Osim što im pomaže županija i od općine Jakšić dobivaju puno pomoći, općina im je financirala priključenje PŠ Treštanovci na vodovod i kanalizaciju te su ima nabavili namještaj za učionice i plaćali odgajateljicu u predškoli.

Nakon svečane sjednice ustupila je podjela nagrada najuspješnijim učenicima i učiteljima. Nagradu su dobili Borna Svjetličić, Bernard Vidović i rukometašice, a učitelji koji su dobili nagradu su Ivana Svjetličić, Ančica Eđed, Drago Kifer i Jelena Pažin.

Tekst/foto: Vanja Protić