Četvrtak, 09 Srpanj 2015 14:22

Nisu pozvali gradonačelnika ali ni novinare

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PUCANJ U PRAZNO UDRUGE UHDDR POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

 POŽEGA – Već danima vrvi optužbama, demantijima i odgovorima medijskom scenom, a sve je započelo optužbom čelnika UHDDR-a da na njihove sportske susrete nije došao gradonačelnik, niti itko od čelnika grada. Moramo istaći da smo nakon razgovora s kolegama novinarima iz drugih medija došli do saznanja da nije pozvan nitko ni iz medija.

 Gradonačelnik Vedran Neferović je i na susretu svih medija s čelništvom grada ponovio da u grad Požegu nije došao poziv, te se stoga nije nitko niti mogao odazvati, a da ako su željeli nekoga od saborskih zastupnika, da su mogli pozvati sva tri saborska zastupnika koji dolaze iz tri različite opcije, a ne samo iz SDP-a. Kako nije bilo pravovaljanog poziva na susrete nije došao niti savjetnik gradonačelnika za pitanja branitelja Željko Kalić, koji o tome kaže:

- Imamo preko 1.000 braniteljskih udruga u RH, a imam osjećaj da su se udruge stvarale samo za svoje potrebe i podložne su manipulacijama. Branitelji moraju zaboraviti na politiku ako se žele baviti svojim problemima i braniteljima, ili neka se uključe u stranke i bave time. Mi smo službeno dobili zahtjev za financiranje od 14 braniteljskih udruga u gradu Požegi. Svaka udruga je personalizirana i one udruge koje imaju npr. tri člana ne žele se udružiti s udrugama koje imaju 1.000 članova, jer onda nisu u prvom redu. To je osobni ego i teško će doći do zajedništva.

Da nije u grad Požegu stigao nikakav poziv, potvrdio je gradonačelnik Neferović i nekoliko dana kasnije na otvaranju Škole plivanja, a nakon takozvane tiskovne konferencije nam koju opet nisu dobili poziv svi mediji. – Ja sam samo rekao istinu koje je možda za njih bolna, ali gosp. Dražetić s takvim načinom rada sigurno da neće naići na potporu grada Požege. Svi pozivi koji kod nas dođu transparentno, mi se odazovemo ili ispričamo ukoliko nismo u mogućnosti doći, a ni vi predstavnici medija niste dobili pozive od predstavnika te udruge. Ako on (Dražetić) misli voditi politiku neka ode u SDP i nastavi svoje djelovanje kao i do sada, a ako misli raditi u interesu branitelja mora promijeniti svoj način rada, ophođenja i komunikaciji prema gradu Požegi.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Vladimir Protić (na slici Željko Kalić)