Utorak, 20 Listopad 2015 14:49

„Aureus Mons“ je dokaz izvrsnosti dviju škola

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UČENICI POŽEŠKE TEHNIČKE I OBRTNIČKE ŠKOLE NAGRAĐENI ZA PROJEKT -

POŽEGA – Učenici i mentori požeške Tehničke i Obrtničke škole zajednički su radili na projektu „Aureus Mons“ s kojim su na Danima hrvatskog turizma u Poreču osvojili treće mjesto na natječaju „Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam“.

“Naša ideja je bila da pokušamo prikazati mogućnosti Požege i Požeštine u IMG 1691segmentu aktivnog turizma i da to pokušamo napraviti na  način kako to ljudi, skloni toj vrsti turizma i očekuju – kroz vrlo dinamične medije – kroz video, snimano akcijskim kamerama, kroz panorame i slično. Bilo mi je lako raditi taj posao jer sam i sam sklon takvim aktivnostima a i učenici su bar malo zavoljeli sve to. Drago mi je što je prepoznata ljubav i zalaganje koji su uloženi u tom radu,” - ističe profesor Hrvoje Mikolčević iz Tehničke škole koji je zajedno s profesorom Bojanom Sikiricom iz Obrtničke škole radio kao mentor na projektu u kojem su sudjelovali učenici Fabijan Blažević, Matej Genadij, Michel Jakić, Jan Jurković, Ivan Kerepčić, Patrik Orozu, Monika Pavić, Demian Pejnović, Luka Šporčić i Tena Šumski.

Ovo je već drugi projekt koje ove dvije škole rade zajedno i za koji primaju priznanja. - Naš dio projekta je bio pripremiti  tekstove koji su vezani uz kulturno-povijesne znamenitosti te smo tako predstavili 50-tak što ugostiteljskih, što kulturnih-povijesnih znamenitosti, prevesti na engleski i njemački jezik kako bi na taj način omogućili  turistima i gostima da što bolje upoznaju naš grad i županiju – dodaje Bojan Sikirica.

Učenici, mentori i ravnatelji Iva Šnajder i Zoran Galić povodom ovog uspjeha IMG 1693primljeni su u Županijsku vijećnicu gdje su im čestitali zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. – Čestitam na izvrsnosti i zalaganju, nikada ne treba stati a ovo je dokaz kako se izvrsnost isplati. Na početku ste razvoja u kojem smjeru treba ići, a ići u školu nije samo puki dolazak i odlazak, nego iskoristiti sve mogućnosti koje vam se pružaju. Zahvaljujem se svima vama koji ste prepoznali ovakve mogućnosti i projekte kroz koje se možete pokazati i dokazati kako ste kreativni i kako možete biti oni koji imaju smjernice kojim putem će sutra ići gospodarstvo i razvoj. Hvala što ste svojim trudom učinili da naša županija postane izvrsna destinacija i ljudima koji ne poznaju Slavoniju, ali koji je mogu na ovaj način prepoznati i upoznati – istakao je župan Tomašević koji smatra da će se upravo preko ovakvih projekata naša županija prikazati potencijalnim turistima i posjetiteljima. Smatra da je to novi nastavak, na prošlogodišnju nagradu Ministarstva turizma i da trebaju nastaviti dalje, a kruha ne tražiti nigdje dalje nego u svojoj županiji, svojoj Hrvatskoj.

Tekst/foto: Vladimir Protić