Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 08:22

KBK "Borac" Požega - Kristijan i Glieb prvaci Hrvatske u tajlandskom boksu, Roberto viceprvak!

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
OSIJEK - Natjecateljski tim KBK Borca Požega u suradnji s HUS centrom borilačkih sportova nastupio je u subotu 2.12. na otvorenom kadetskom Prvenstvu Hrvatske u tajlandskom boksu (Muay Thai) u Osijeku. Riječ je o sportu vrlo sličnom kickboxing-u, sa nešto "opasnijim" pravilima, ovisno o dobi, uz kickboxing tehnike dopušteni su udarci koljenom i laktom. Ovaj puta nastupilo je dvoje mlađih kadeta, Kristijan Gojković i Roberto Vala, i kadet Glieb Starovoitov uz pratnju trenera Mateja Babića i Alena Borbaša (HUS). 
 - Prvi je nastupio Kristijan. Odmah u startu Kristijan je nametnuo svoju dominaciju čvrstim front kick-ovima, i oštrim odmjerenim kontriranjem suparnika. Tako je nastavio do kraja borbe te jednoglasnom odlukom sudaca (3:0) Kristijan pobjeđuje te tako postaje muay thai prvak države sa 11 godina, kao i prvi prvak Hrvatske u KBK Borac Požega. Odmah nakon njega slijedi nastup Roberta, koji se bori sa iskusnijim i većim borcem iz KBK Mornara Split, inače vrlo jakog kluba. Roberto odmah po početku borbe diže tempo i pritišće suparnika serijama udaraca zatvarajući ga prema rubovima ringa. U drugoj rundi suparnik kreće uzvraćati istom taktikom, te su tako nastavili tu tijesnu borbu do kraja meča. Nije prošlo 5 sekundi u 3 runde da nije sjeo neki udarac, žestoka borba u kojoj na kraju Robertu pobjeda izmiče "za dlaku". Roberto tako postaje viceprvak Hrvatske u muay thai-ju. 
Treći nastupa naš (svima već poznat) kadet Glieb, inače donedavni Svjetski prvak u kickboxing-u, protiv dečka iz Novog Sada (Ronin Carnage- inače najjači Srpski muay thai klub). Glieb odmah u startu pokazuje svoju vještinu, brzim ulazima i izlazima, serijama koljena u klinču te oštrim front kick-ovima kojim u više navrata ruši protivnika. Zasigurno najatraktivniji meč u kadetskom uzrastu, nakon kojeg Glieb odnosi jednoglasnu pobjedu (3:0) te po završetku dobivaju gromoglasan pljesak. Dobio je čak i osobnu pohvalu predsjednika Slovenskog muay thai saveza kao i mnogih trenera i boraca. Glieb Starovoitov tako postaje prvak Hrvatske u muay thai-u i nastavlja svoj šampionski niz. Na ceremoniji dodjele medalja kao združeni HUS tim (HUS, Impact, Borac) osvojili smo također i pehar za najtrofejniju ekipu prvenstva. 
Kao trener moram pohvaliti svoje dečke jer bili su izuzetni, odlični i slušali su sve savjete iz svojeg kuta te ih uspješno i brzo primjenjivali. Imali su posla sa jakim borcima, ovo nije njihov primarni sport/disciplina, mlađim kadetima ovo je bio prvi nastup u ringu i drugo natjecanje ukupno, tako da možemo biti jako zadovoljni. Glieb je ovime potvrdio svoju dominaciju u Hrvatskoj, i to u disciplini koju zbilja voli - ispričao je trener Matej Babić.