Četvrtak, 10 Travanj 2014 13:48

Započeo 12. Festival znanosti u Požegi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Valovi se protežu kroz cijeli festival

 POŽEGA – Po prvi puta Požega se pridružila hrvatskim gradovima u kojima se po 12. puta održava manifestacija Festival znanosti. Tema ovogodišnjeg festivala su „Valovi“, koji će se protezati kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije, ples, film, kazalište, muzej, knjižnicu, škole tijekom cijelog ovog tjedna, od 7. do 12. travnja. U festival su se uključile brojne institucije, škole, javne ustanove, udruge.
IMG 3355Ispred organizatora Povijesnog društva Požega, brojne aktivnosti najavio je Goran Đurđević, predsjednik Organizacijskog odbora Festivala znanosti u Požegi, a uz suorganizatore Gradsko knjižnicu, kazalište i muzej, HAZU, Društvo psihologa, Maticu Hrvatsku, GFR film, Radioamaterski klub, obje Gimnazije, Tehničke i Ekonomske škole, sve četiri gradske OŠ, Plesne radionice Ilijane Lončar, Park prirode Papuk, Staklo reklam, TZ grada Požega i JU za upravljanje zaštićenim područjem županije.
Festival je otvorio zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha. IMG 3373– Očekuju nas brojni sadržaji, vjerujem da će biti za svakog ponešto, da će se učenici, studenti ali i građanstvo naći u temama koje su zaista opsežne. Želim svima da nas valovi odnesu do novih spoznaja – rekao je Troha.
Nakon svečanosti otvorenja u Gimnaziji su odmah uslijedile radionice, prva iz fizike, koja je zaista puna raznih valova, a na radionici smo mogli vidjeti one vidljive i osjetiti one nevidljive valove, neke i svojim okom, a neke uz pomoć brojnih uređaja. Nakon fizike mogli smo se uvjeriti i u valove na radionici iz kemije.
IMG 3367Kako nas festival poziva „Izađimo u grad na festival znanosti“ svi su pozvani da se pridruže i pronađu valove za sebe.