Četvrtak, 18 Rujan 2014 10:49

Prijavilo se čak 400 kandidata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KANDIDATI ZA POSLOVE POMOĆNIKA UČENICIMA S TEŠKOĆAMA PROŠLI TESTIRANJE  -

 Proveden je postupak odabira kandidata na poslovima projekta „Petica za dvoje" u sklopu natječaja „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama" na području grada Požege. U okviru tog projekta „Petica za dvoje“ predviđeno je zapošljavanje pomoćnika u nastavi a na objavljeni poziv za zapošljavanje prijavilo se 400 kandidata, od kojih je 363 zadovoljilo formalne uvjete natječaja. Izabrat će se 40 kandidata koji će radit kao pomoćnici u nastavi na tri osnovne škole grada Požege, jer je grad Požega prošao na natječaju koji je objavilo ministarstvo.
Grad Požega za odabir pomoćnika u nastavi dogovorio je postupak profesionalne selekcije koji se provodu u nadležnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a uključuje ispitivanje sposobnosti, osobina ličnosti, interesa, vrijednosti i motivacije kandidata za zapošljavanje. Selekcija kandidata provodila se u dva kruga: prvi je uključivao psihologijsko testiranje kandidata koje je provedeno u razdoblju od 25. kolovoza do 4. rujna, a drugi je selekcijski intervju koji se za pozvane kandidate provodio od 10. do 12. rujna.
Svi kandidati koji su pristupili postupku profesionalne selekcije za sva pitanja i informacije vezane uz postupak mogu se nakon 20. rujna obratiti Hrvatskom zavodu za zapošljavanje područni ured Požega, Odsjek za profesionalno usmjeravanje.