Petak, 19 Rujan 2014 12:17

Preventivni projekt „Sigurnost u lovu“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

LOVAČKI SAVEZ ORGANIZIRAO PREDAVANJE ZA POLICIJSKE DJELATNIKE  -

 POŽEGA – Lovački savez Požeško-slavonske županije organizirao je niz edukativnih predavanja za sve policijske djelatnike Policijske uprave Požeško-slavonske u sklopu Preventivnog projekta „Sigurnost u lovu“. IMG 9237Kako lovci tako i pripadnici policije trebaju se stalno educirati o novim propisima i zakonima koji reguliraju lovstvo, ali i ponašanje lovaca u lovu, te posebno otkrivanje mogućeg krivolova, kojega također ima na području županije. Kako su za ta pitanja nadležni i policijski službenici Lovački savez želi upoznati nadležne službenike s pravilima koje primjenjuju lovci u organiziranom lovu, načinu daljeg postupanja sa odstrijeljenom divljači, dokumentacijom koja prati lov i dalji transport odstrijeljene divljači i dr.
Ovaj puta pripadnici Policijske postaje Požega, njih tridesetak na čelu s načelnikom Goranom Matijevićem dobili su točne podatke od kada do kada traje lovna sezona i lov na pojedinu divljač, načinima lova koji se primjenjuju, dopusnicama za lov, zapisnicima koji se nužno vode u lovu, vođenju potrebnih očevidnika, radu lovočuvarske službe, lovačkim iskaznicama kojima lovci dokazuju IMG 9247pripadnost lovačkim društvima, pravilnicima o obilježavanju divljači i evidencijskim markicama.
- Kako na terenu često surađujemo, a da bi izbjegli određene probleme kroz ovaj način proširujemo i olakšavamo našu suradnju. Otiskali smo i jednu brošuru koja će policijskim službenicima služiti kao podsjetnik i u kojoj su navedena sva naša lovačka društva sa svojim lovištima, a upoznali smo ih i s odgovornim ljudima za pojedina lovačka društva s kojima obavljaju kontakt u slučaju potrebe – istakao je Zdravko Vujnović, predsjednik LS županije, jer često se dešavaju stradavanja divljači u prometu ali na žalost i krivolovi, te se na ovaj način ta suradnja policije i lovaca upotpunjuje.