Ponedjeljak, 22 Rujan 2014 11:50

Kontakt policajci družili se s učenicima prvih razreda

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

AKCIJA "POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE 2014"  -

 POŽEGA / JAKŠIĆ / VIDOVCI - Kontakt policajci Policijske postaje Požega Željko Drašković i Ivan Nikić družili su se s učenicima prvih razreda. Oni su u sklopu akcije „Poštujte naše znakove 2014“, uz prethodni dogovor sa školskim djelatnicima, educirali prvašiće iz osnovnih škola „Julija Kempfa“ i „Antuna Kanižlića“ u Požegi, zatim „Mladost“ u Jakšiću te iz područne osnovne škole “Antuna Kanižlića” u Vidovcima. Osim radoznalih prvoškolaca s upitima poput „Kako postati policajac?'“ po koje pitanje imale su i nastavnice Marijana, Ivana, Valentina, Marija i Božena te nastavnik Nenad. 

 - Djevojčice i dječaci saznali su kako se pravilno i sigurno kretati po pješačkoj stazi te što je pravilan i siguran prelazak preko ceste osobito preko pješačkog prijelaza. Također su ponovili kako prijeći cestu gdje svjetlosni uređaj upravlja prometom, a kako na raskrižju gdje prometom upravlja prometni policajac. Saznali su mali umovi i sve o prijelazu preko željezničke pruge, prijevozu školske djece u automobilu i autobusu, o vožnji biciklom te o mjestima gdje je dozvoljeno i zabranjeno igranje djece - istakla je glasnogovornica PU Požeško-slavonske Ivana Radić

 - Dosadašnja iskustva pokazala su kako su djeca jedna od najugroženijih kategorija sudionika u prometu, bilo da se radi o prijelazu preko ulice, igri na kolniku, bilo na putu do škole ili čak kao putnici u vozilu. Trenutak neopreznosti, za najmlađe prečesto ima kobne posljedice. Stoga je ova akcija usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, posebice onih najmlađih, koji u prometu samostalno sudjeluju po prvi puta i bitno je naglasiti da djecu ne treba požurivati na putu do škole jer brži dolazak do škole nije ujedno i najsigurniji - dodala je Ivana Radić.