Srijeda, 16 Rujan 2015 15:48

Put uz molitvu i pjesmu prošli i djeca i starci

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

KRIŽNI PUT OD POŽEŠKE KOPRIVNICE DO KLIKUNA -

 POŽEŠKA KOPRIVNICA – I ovog rujna, četvrtu godinu zaredom, u Požeškoj Koprivnici je održan Križni put od početka sela do brda Klikun. Put dug pet i pol kilometara prošli su i djeca i starci iz pleterničke ali i drugih župa. Najmlađi 'hodočasnik' bio je tromjesečni Andrija Krip iz Požege put4mkojega je u naručju nosio otac.

- Moja supruga je iz Koprivnice pa smo evo, došli prvi puta na križni put. Nadam se da ćemo dolaziti i u buduće – rekao je Andrijin otac.

Luca Vinković na križni put je došla iz obližnjih Sulkovaca. - Bila sam ovdje svake godine a dolazim se zahvaliti Bogu za sve dobro što mi je u životu dao – rekla je Luca.

Pobožnost u Koprivnici inicirao je Josip Novinc a to su prihvatili i ostali mještani koji su potom sami napravili i uredili postaje križnog puta.

- Pobožnost sam pokrenuo za jednu osobnu nakanu ali i za cijelo selo. Drago mi se da je opstala i da svake godine dolazi sve više ljudi – rekao je Novinc. Ovogodišnji križni put u Požeškoj Koprivnici predvodio je pleternički kapelan vlč. Marko Čubelić.

Tekst/foto: V.M.