Utorak, 20 Listopad 2015 13:26

Otuđenu opremu još nisu pronašli, ali ima solidarnosti …

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RONILAČKI KLUB POŽEGA NA PLANIRANOM TEČAJU -

PULA - Unatoč otuđenju ronilačke opreme, koja nažalost još uvijek nije pronađena, članovi Ronilačkog kluba Požega su uspjeli otići na planirane akcije, a što je najvažnije svi zainteresirani za pohađanje tečaja su bili na tečaju u Puli i savladali predviđenu obuku. Ronilački klub Požega je tako dobio 10 novih članova, odnosno položili su za R1, a stariji član kluba i predsjednik kluba Tomislav Budimir položio je za R2. Neki članovi kluba polagat će za R3 u Slavonskom Brodu tijekom ovog i idućeg tjedna. Inače ronioci su na tečaj otišli zahvaljujući solidarnosti ronioca iz KPA Marsonia i CPA Pula koji su im posudili opremu, doznajemo od ronioca Zdenka Oroza.

Iz kluba ipak i dalje apeliraju i mole osobu ili osobe koje imaju bilo kakva saznanja o tome tko im je otuđio opremu, da im to dojave, pa makar i putem njihove facebook stranice. Još jednom podsjećamo da dio članova kluba podliježe mobilizaciji u slučaju poplava ili utapljanja, tako da je otuđenje opreme velika šteta ne samo za klub nego i za cijelu zajednicu.

- Ovako velik broj novih članova je i dokaz da se u klubu kvalitetno radi jer su to sve osobe koje su ovo ljeto sudjelovale u ronjenju na Požeškim bazenima, što je bio i prvi korak prema učlanjenju u klub. Ove godine je za vrijeme kupališne sezone obavljeno čak 100 urona - rekao nam je Zdenko Oroz. Stariji članovi kluba su obišli i sve predviđene eko akcije, a svoju su ove godine organizirali u Lipiku na jezeru Raminac. Ukoliko se ne pronađe oprema ili ne nabavi nova od sad već tradicionalnog ronjenja na bazenima, dogodine vjerojatno neće biti ništa.